Početna » NAŠI PROIZVODI » Filter patrona za Gejzir Euro

Filter patrona za Gejzir Euro

590 RSD

Napravljen je od materijala Aragon (patent №2203721) – jedinstveni polimerni filter koji kombinuje tri metode filtracije: mehaničku, sorpcionu i jonoizmenjivačku.

 

Prednosti materijala Aragon:

Samoindikacija- smanjen pritisak vode signalizira da se bliži kraj resursa filterskog uloška ili je vreme za regeneraciju.

Antisbros– lavirintna struktura aragon materijala predstavlja efikasnu barijeru za sve nečistoće koje se nepovratno zadržavaju u kanalima filterskog uloška.

Regeneracija– u kućnim uslovima u velikoj meri povećava resurs i radni vek. Omogućava korišćenje filterskog uloška više puta.

 

ČIŠĆENJE (REGENERACIJA) FILTERSKOG ULOŠKA

Potrebno je zaustaviti protok vode na slavini, odvrnuti poklopac na donjem delu tela kućišta specijalnim ključem koji se nalazi u kompletu izvući filterski uložak iz kućišta filtera. Filterski uložak se čisti u dve faze:

– Mehaničko čišćenje

Očistite površinu filterskog uloška mekanom četkom pod mlazom vode.

– Obnova jonoizmenjivačkih svojstava

Pripremite 3% rastvor limunske kiseline (0,5 kafene kašičice na 100 ml. vode). Uronite u njega filterski uložak i ostavite na celu noć (oko 10 sati). Filterski uložak mora biti u potpunosti uronjen u rastvor. Zatim prospite rastvor i uronite filterski uložak u rastvor sode bikarbone (0,5 kafene kašičice na čašu vode). 30 minuta kasnije sastavite filter, priključite ga na slavinu i isperite vodom 1-2 minute. Filter spreman za rad.

Kvazi omekšavanje– menja strukturu soli tvrdoće u korisni dobro apsorbovani oblik kalcijuma – aragonit (prevencija kardio vaskularnih oboljenja). Prečišćena voda posle ključanja ne formira naslage na grejnim elementima.

Aktivno srebro koje se nalazi u strukturi Aragon filtera efikasno blokira razmnožavanje bakterija.

Filterski uložak može da preradi do 3000 L vode iz česme u zavisnosti od kvaliteta vode.

Share:

POVEZANI PROIZVODI