Mineralizatori za vodu

Mineralizatori za vodu – Ključ za zdravu i ukusnu vodu

U današnje vreme, sve više ljudi prepoznaje važnost pijenja čiste i zdrave vode obogaćene mineralima. Jedan od načina da poboljšamo kvalitet vode koju konzumiramo je kroz upotrebu mineralizatora za vodu. Ovi uređaji na jednostavan način efikasno oplemenjuju vodu.

1. Šta su mineralizatori za vodu?
Mineralizatori za vodu su uređaji koji pružaju rešenje za poboljšanje kvaliteta vode. Ovi uređaji često se kombinuju sa filter bokalima za uklanjanje nečistoća, poput hemikalija i čestica. Najčešće dodavani minerali su siliciju, magnezijum, ali i drugi minerali koji mogu da alkalizuju vodu tj. da povećaju PH vrednost pijaće vode.

2. Kako mineralizatori rade?
Korišćenje je jednostavno: stave se u bokal sa vodom/filter bokal ili u sportsku flašicu, i posle 30 minuta voda je spremna za korišćenje, neophodno je da mineralizator bude stalno potopljen. Kapacitet je tri meseca ili 1500 čaša.

3. Prednosti pijenja mineralizovane vode

  • Ukusan i osvežavajuć ukus: Mineralizacija, posebno sa Si = može poboljšati ukus vode, čineći je osvežavajućom i prijatnom za piće, posebno za one koji nisu ljubitelji obične vode.
  •  Doprinose zdravlju kose, kože, noktiju i zuba.
  •  Neutralizacija kiselosti: Alkalna voda može pomoći u neutralizaciji kiselosti u organizmu.

4. Kako izabrati pravi mineralizator za Vas?
Postoje tri tipa mineralizatora:

1. Mineralizator PH+ – omogućuje da povećate pH vrednost vode to jest da vodu alkalizujete i jonizujete. Alkalna voda neutrališe kiselost organizma, poboljšava apsorpciju hranljivih materija i kiseonika, jača imuni sistem. Takođe, čisti ćelije i regeneriše funkcije organizma, smanjuje potrebu za mastima.

2. Mineralizator Si+ – Voda obogaćena silicijumom ima mnoge prednosti za organizam, daje prirodni sjaj kosi, koži i noktima,podstiče uklanjanje štetnih materija iz organizma kao što je aluminijum, daje mentalni podsticaj u starijim godinama. Mineralizator poboljšava ukus vode što doprinosi i poboljšanju ukusa napitaka kao što su čaj i kafa.

3. Mineralizator ŠungitŠungit je mineral (ugalj) koji je nađen samo na jednom mestu na svetu u Kareliji. Ovaj oblik ugljenika sadrži fuleren, alotropskumodifikaciju ugljenika, otkrivenu 1985 i za čije otkriće je dodeljena Nobelova nagrada. Korišćenje vode koja je mineralizovana šungitom doprinosi opštem boljem zdravstvenom stanju organizma.